Maalmachines

Ontdek de beste maalmachine voor uw product. Van laboratoriumopstellingen tot industriële kogelmolens en alles daar tussenin. De maalmachines zijn uitvoerbaar als rolstellingen, kogelmolens of custommade toestellen.

HET PROCES

Vul de maalpot of molen met het te mengen of vermalen product. Tussen deze grondstoffen liggen speciale kogels, ook wel maalmedia genoemd. Deze kogels hebben een hoog soortelijk gewicht en hoge dichtheid. Tijdens het maalproces draait de trommel rond en botsen de kogels met de grondstoffen. Door de impact vermalen de kogels het maalproduct tot de gewenste grootte.

 

Één van de belangrijkste factoren tijdens mengen en vermalen is het voorkomen van contaminatie. Deze vervuiling van de grondstoffen treedt op bij slijtage van de maalmedia en de trommelwand. Daarom moet de maalmedia op het maalproduct zijn afgestemd en over de juiste eigenschappen beschikken. Denk daarbij aan grootte, dichtheid, hardheid en samenstelling.

TOERENTAL MAAL- EN MENGMACHINES

Het toerental van de maalpot of maalmolen is van cruciaal belang voor het gewenste eindresultaat. Er zijn verschillende manieren om het toerental te variëren. Graag adviseren we u welk toerental of regeling voor uw product het beste is. Hieronder de meest voorkomende regelingen.

 

VAST TOERENTAL

In deze opstelling gebruiken we een motor (reductor) met een combinatie van een V-snaar en V-snaarschijven. Eenvoudig en stabiel. Voor een wijziging in omwentelingen vervangt u de motor of de combinatie van V-snaarschijven. Een prima regeling bij weinig variaties in maalproducten.

 

FREQUENTIEREGELING

Een frequentieomvormer zorgt voor een traploze regeling van de omtreksnelheid. Met een frequentieregeling beschikt u over het groter bereik met een veelvoud aan omtreksnelheden. Ideale regeling bij diverse grootte in maalpotten en verschillende maalproducten.

MEER INFORMATIE
OF EEN OFFERTE OPVRAGEN